SBR voor bedrijven

Verplicht

Vanaf 1 januari 2017 zijn organisaties verplicht hun rapportages aan de Kamer van Koophandel en de grootbanken ING, ABN-AMRO en RABO aan te leveren in SBR (Standard Business Reporting) oftewel middels digitale gegevensoverdracht van systeem naar systeem. Dat geldt dus voor de jaarrekeningen vanaf het boekjaar 2016.
Pro Management adviseert u tijdig in te springen op deze ontwikkeling en reeds nu te starten met het deponeren in SBR.

Rapportagetool

Pro Management biedt u een volledige softwarebundel (rapportagetool) aan, waarmee u zowel de jaarrekening als tussentijdse rapportages kunt opstellen als de SBR/xbrl-rapportages voor de uitvragende partijen kunt genereren, ondertekenen en direct verzenden. U ontvangt per omgaande een ontvangstbevestiging en behoudt daarmee in uw eigen portaal het overzicht en de status van alle verzonden berichten. Via de bundel kunt u eveneens uw aangiften BTW en ICP, almede de CBS-statistiekuitvragen opstellen in SBR.

De verwachting is dat de nationale standaard voor digitale gegevensoverdracht SBR steeds vaker en voor veel meer rapportages (ook tussen organisaties onderling) zal worden toegepast. Indien u zelf beschikt over de software, bespaart u aanzienlijke kosten en blijft u eigenaar van alle digitale gegevensstromen.

Onderstaand zijn de modulen genoemd die in de bundel zijn betrokken. Een training van één dag is voldoende om de mogelijkheden direct in de praktijk toe te passen. Er is geen specifieke kennis van SBR/xbrl vereist. De rapportages worden automatisch omgezet naar het juiste formaat. Indien gewenst, kunt u via het portaal de informatie online ter beoordeling beschikbaar stellen aan uw intermediair. Per berichtsoort kunt u een intermediair toewijzen.

 

Voordelen voor bedrijven

 • Directe kostenbesparing op de werkzaamheden van uw accountant (naar schatting zo’n € 2.500,- per rapport). U kunt onbeperkt rapportages maken, zowel tussentijds als jaarlijks;
 • SBR-kennis is niet noodzakelijk. Na het genereren van de rapporten worden de gegevens automatisch opgenomen in de SBR-rapportages conform de geldende taxonomieën;
 • U beschikt over hetzelfde gereedschap (software) waarmee uw intermediair werkt;
 • Inclusief een autorisatiesysteem voor medewerkers en vastlegging van certificaten en machtigingen;
 • Ingebouwde validatiecontroles verzekeren u dat de aanlevering conform de standaarden geschiedt;
 • Er is geen SBR-training vereist, noch behoeft uw huidige jaarrekening naar SBR te worden omgezet;
 • Slechts één dag training is vereist. De installatie van de programmatuur vergt slechts 15 minuten;
 • Een eigen online transactiepoort, waarin alle SBR-berichten worden opgeslagen en waarin u de voortgang kunt bewaken, alsmede de retourberichten en meldingen van uitvragende partijen.

Prijzen

Ontvang nu maar liefst
€ 750,- korting!

De PM-Softwarebundel omvat de volgende modulen, welke voor een onbeperkt aantal bedrijven kan worden gebruikt.

PM-Record CRM

voor de digitale vastlegging van al uw bedrijfsgegevens, inclusief die van werkmaatschappijen, in een database waarbij de velden reeds zijn gekoppeld aan de diverse SBR-berichten. Voorbeelden zijn:

 • Grondslagen en toelichtingen per post die genoemd wordt in de toelichting op de balans of resultatenrekening;
 • Statutaire bepalingen;
 • Niet uit de balans blijkende verplichtingen;
 • Leninggegevens zoals looptijden, %-percentages, verplichtingen op korte termijn en gestelde zekerheden;
 • Gegevens van directieleden en commissarissen, vennoten of bestuurders;
 • Gegevens werkmaatschappijen en aandeelhouders en verdeling kapitaal;
 • Verzekeringsgegevens;
 • Specifieke omschrijvingen van omzet- en kostprijsrubrieken.

PM-Record Balance Base

voor de koppeling met uw financieel pakket voor het periodiek uitlezen van de saldibalans, waarbij iedere rubriek direct en automatisch is voorzien van een SBR-rapportagecode. Plus managementoverzichten op basis van de saldibalansen van meerdere perioden.

PM-Report

voor het genereren van uw jaarrekening of tussentijdse rapportage en in MS-Excel samenstellen of voorbereiden ten behoeve van de accountantscontrole met behulp. Een en ander geheel conform BW2, titel 9 inclusief IFRS-standaarden. Inclusief de AvA, de bevestigingsbrief bij de jaarrekening, jaaroverzicht BTW, het importeren van afschrijvingsstaten.

PM SBR KvK en Kredietrapportage

waarmee u met een druk op de knop de SBR-rapportages genereert voor de Kamer van Koophandel en de banken.

PM SBR Manager

voor het digitaal ondertekenen en verzenden van de rapporten. U ontvangt retour de statusberichten en meldingen van de uitvragende partijen.

Bundelprijs

Deze bundel met een waarde van de 1e licentievergoeding ad € 3.744,- biedt Pro Management nu aan voor € 2.995,- (€ 750,- bundelkorting) plus een maandelijkse vergoeding ad € 62,40. Volgende gebruikers betalen eenmalig € 706,50 en maandelijks € 23,56.

Daarnaast wordt een vergoeding berekend voor de verzending van een SBR-rapport aan de Kamer van Koophandel voor slechts € 9,75, aan de banken voor slechts € 19,75 en aan de belastingdienst BTW / ICP) € 1,-.

Onder het periodieke gebruiksrecht valt het gratis gebruik kunnen maken van de helpdesk plus het recht op updates van de software. De kosten van de trainingsdag bedragen € 325,- p.p.p.d. inclusief lunch en lesmateriaal. Kosten van installatie worden niet berekend.

Onderstaand zijn de prijzen vermeld van diverse uitbreidingsmodulen.

Aanvragen

Onbeperkt
consolideren€ 9,15 per maand

€ 599,00 eenmalig

Aanvragen

Onderbouwing uitkeringstoets
incl. begroting en formulieren

€ 7,48 per maand

€ 449,00 eenmalig

Aanvragen

Rapportages in
Engelse taal€ 11,65 per maand

€ 699,00 eenmalig

Aanvragen

Export naar
fiscaal pakket€ 4,98 per maand

€ 299,00 eenmalig

Aanvragen

BTW / ICP-
aangiften€ 2,65 per maand

€ 159,00 eenmalig

Aanvragen

* Alle genoemde bedragen zijn exclusief omzetbelasting.

Over ons

PM SBR-softwaremodulen zijn producten van Pro Management Software, een organisatie die zich primair richt op het ontwikkelen van software voor meer efficiënte bedrijfsprocessen.

Ons adres

 • Pro Management Software B.V.
 • Lijstersingel 15
 • 2902 JD Capelle aan den IJssel

Direct contact

 • +31 (0) 10 451 76 76
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • @PM_Software