PM-SBR BTW / ICP

Overzicht

Het komt vaak voor dat de relaties van intermediairs of werkmaatschappijen verschillende boekhoudpakketten in gebruik hebben. Binnen die pakketten is het mogelijk de aangiftes te genereren en te verzenden. Maar het grote vraagstuk is op welke wijze men het overzicht behoudt wanneer er vele verschillende systemen in gebruik zijn. Waar zijn de aangiften bijvorbeeld opgeslagen en wie heeft wat wanneer gedaan? Ook blijkt vaak dat wijzigingen in de gegevens van de relaties vaak te laat, slordig of niet worden doorgevoerd. Om een goede beheersing en eenduidige werkwijze door te voeren, heeft Pro Management deze module ontwikkeld. De aangiften behoren namelijk ook te worden gekoppeld aan het samenstel- of controledossier en aan de saldibalans.

Software

Deze module betreft een uitbreidingsmodule van PM-Record CRM plus PM-SBR Manager en maakt het mogelijk voor alle (klant-)relaties op een en dezelfde wijze de periodieke aangiften BTW en ICP op te stellen, te valideren, te verzenden en de voortgang te bewaken.

De relatiegegevens zijn al uitgebreid opgenomen in de CRM-module en de verzending kan eenvoudig worden gedaan via de ingebouwde SBR-manager. Via een selectiescherm kunt u jaarlijks eenvoudig aangeven voor welke organisaties met welke interval de aangiftes dienen te worden opgesteld en ingediend. Per periode roept u de formulieren op, vult deze in en verzendt ze dan waarna een bevestiging van ontvangst door de belastingdienst als terugmelding wordt opgeslagen. Natuurlijk zijn alle minimale validatiecontroles ingebouwd inclusief de check op het nationaal BTW-identificatienummer en de landcode. Ook kunt u een suppletieaangifte invoeren. Natuurlijk is het mogelijk de aangiftegegevens uit het boekhoudpakket in xml (OB-BAPI) te importeren.

U kunt eveneens de betaling vastleggen en een aansluiting met het grootboek vastleggen. Zowel de aangifte over de periode kan worden opgemaakt als met de cumulatieve cijfers als een jaaroverzicht met aansluiting naar de saldibalans voor het jaardossier en aansluiting op het werkprogramma.

flow banken

Voordelen PM-SBR Belastingdienst

 • Alle BTW-aanslagen staan in één centrale database
 • Automatische voortgangsbewaking inclusief registratie wie welke aangifte wanneer heeft verzorgd
 • Overal vandaan bereikbaar voor alle geautoriseerde medewerkers
 • Complete jaaroverzichten die aansluiten op de jaarrekening
 • Middels koppeling aan saldibalansen automatisch voorstel voor suppletie-aangifte
 • Binnen enkele seconden opgemaakt en verzonden met bevestiging van de belastingdienst

Minimaal vereist

SBR BTW

SBR BTW

SBR ICP

SBR ICP

Over ons

PM SBR-softwaremodulen zijn producten van Pro Management Software, een organisatie die zich primair richt op het ontwikkelen van software voor meer efficiënte bedrijfsprocessen.

Ons adres

 • Pro Management Software B.V.
 • Lijstersingel 15
 • 2902 JD Capelle aan den IJssel

Direct contact

 • +31 (0) 10 451 76 76
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • @PM_Software