PM-SBR Kredietrapportage aan ING, ABN-AMRO of RABO

De banken hebben zelf diverse verzamelingen van gegevens (bankentaxonomieën) gedefinieerd, die zij jaarlijks of periodiek willen ontvangen. Dat zijn niet alleen de gegevens uit de jaarrekening, maar ook nadere specificaties over bijvoorbeeld de vaste activa (WOZ-waarden, registratienummers), uitsplitsing naar ouderdom van debiteuren en crediteuren, nadere informatie over bestuurders en commissarissen, aantal m2 verkoopoppervlakte en aantal verkooppunten.

De reden van het inzenden van een kredietrapportage wordt eveneens vermeld. Het kan namelijk zijn voor bijzonder beheer, juridische omzetting, kredietwijziging, een nieuwe aanvraag voor krediet, of revisie.

Software

Via de module PM-SBR Kredietrapportage kunnen de jaarlijks aan de bankinstellingen te leveren rapportages op eenvoudige wijze worden gegenereerd en elektronisch worden aangeleverd.

In de PM-Record CRM-module van Pro Management worden de vele tekstuele (niet-financiële) gegevens opgeslagen voor zowel de rapportgenerator als de kredietrapportages. Maximaal zijn dat circa 900 elementen zijn. Daarnaast kunnen de periodieke of jaarcijfers uit alle boekhoudpakketten worden ingelezen in de module PM-Record Balance Base.

Vervolgens kan met de module PM-SBR Kredietrapportage het rapport worden gegenereerd, gecontroleerd en verzonden naar de PM-SBR Manager. Hierin kan het rapport worden gelezen en geaccordeerd door zowel de intermediair als een vertegenwoordiger van de organisatie, waarover wordt gerapporteerd, en verzonden. Na het verzenden volgt een bevestiging namens de bankinstellingen.

Indien bij het beoordelen, accorderen en verzenden meerdere partijen zijn betrokken (de intermediair en een vertegenwoordiger van de betreffende organisatie) kan gebruik worden gemaakt van de webapplicatie PM-SBR Webmanager. Dit klantenportaal is te ontsluiten via alle devices en maakt het mogelijk online samen te werken.

flow banken

Voordelen PM-SBR Banken

 • In één centrale database zijn alle cijfers en teksten opgeslagen
 • Via één druk op de knop kan het formulier automatisch worden ingevuld
 • Ingebouwde automatische controles op juistheid en volledigheid van de gegevens
 • U voldoet automatisch aan alle eisen die de SBR-banken(-taxonomie) stelt
 • Alles overzichtelijk gepresenteerd in slechts enkele schermen gebaseerd op de geldige taxonomie
SBR Kredietrapportage Balans

SBR Kredietrapportage Balans

SBR Kredietrapportage Overige Toelichtingen

SBR Kredietrapportage Overige Toelichtingen

SBR Kredietrapportage Verlies & Winstrekening

SBR Kredietrapportage Verlies & Winstrekening

SBR Kredietrapportage Algemene Gegevens

SBR Kredietrapportage Algemene Gegevens

Minimaal vereist

SBR Kredietrapportage

SBR Kredietrapportage

Over ons

PM SBR-softwaremodulen zijn producten van Pro Management Software, een organisatie die zich primair richt op het ontwikkelen van software voor meer efficiënte bedrijfsprocessen.

Ons adres

 • Pro Management Software B.V.
 • Lijstersingel 15
 • 2902 JD Capelle aan den IJssel

Direct contact

 • +31 (0) 10 451 76 76
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • @PM_Software