5e Integrale Ketentest SBR Kredietrapportage

Na het stabiel en kwalitatief goed aanleveren van kredietrapportages wordt door het FRC in November aan de betreffende partij een officieel Predicaat ‘SBR voor Banken’ uitgereikt. Het FRC kent vier soorten Predicaten toe te weten: Brons, Zilver, Goud en Platina. Met het Predicaat kunt u zich in de markt onderscheiden als een organisatie die innovatie, realisatiekracht en efficiencyverbetering van de rapportageketen hoog in het vaandel heeft staan. De uitreiking van het predicaat wordt ook gepubliceerd op de website van het FRC (www.sbrbanken.nl).

Deelname aan de Integrale Ketentest bleek voor veel kantoren een aanzet te zijn om hun werkprocessen in te richten, teneinde aanleveringen en deponeringen in SBR te kunnen uitvoeren. Na deelname aan deze test was hun kantoor volledig ‘SBR proof’. De uitreiking van het predicaat leverde de kantoren tevens de nodige publicitaire aandacht in de media op.

FEEDBACK EN SUPPORT

U wordt intensief begeleid door één vast contactpersoon van de drie grootbanken en medewerkers van Pro Management Software opdat het traject tot aanleveren van de rapportage in productie omgeving soepel verloopt.

SBR MODULEN

Pro Management Software stelt geheel gratis de SBR modulen gedurende de ketentest ter beschikking.
Gezien de definitieve verplichtstelling van rapporteren in SBR vanaf 1 Januari 2017, adviseren wij u dan ook aan deze 5e Ketentest deel te nemen. Integreer SBR definitief binnen uw workflow.
Schrijf u in voor de voorlichtingsbijeenkomst d.d. 15 juni georganiseerd door de 3 grootbanken en Pro Management Software.

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst 5e Integrale Ketentest SBR Kredietrapportage

Maak dit jaar nog een afspraak met uw controlerende accountant!

Maak dit jaar nog een afspraak met uw controlerende accountant!

Eind juni 2017 heeft het NBA (de organisatie voor accountantskantoren) het “Groenboek” gepubliceerd. In deze handleiding gaat de accountantsorganisatie nader in op de vraagstukken, welke naar boven komen bij de invoering van SBR. Het betreft het controleproces, de presentatie van het SBR-rapport, de accountantsverklaring en ondertekening en de technische aspecten bij het deponeren uw jaarrekening.

Lees verder

SBR-kredietrapportages geven ons ook aanknopingspunten voor extra advies

SBR-kredietrapportages geven ons ook aanknopingspunten voor extra advies

Administratiekantoor Boelhouwer Advies nam in de afgelopen periode deel aan de eerste actie ‘Eerste Hulp bij Aansluiten (EHBA)’ en participeerde ook in de vijfde Integrale Ketentest SBR voor banken waar hij een gouden predicaat in ontvangst mocht nemen. Eigenaar John Boelhouwer: “Als ik hier zelf het wiel had moeten uitvinden, had me dat meer tijd en inspanning gekost. Er zit voor ons ook een aardige ‘bijvangst’ in de SBR-kredietrapportages; de extra informatie die hiervoor wordt uitgevraagd bovenop de jaarrekening biedt ons aanknopingspunten om onze klanten beter te adviseren.”

Lees verder

Afsluiting 5e ketentest met feestelijke uitreiking predicaten

Afsluiting 5e ketentest met feestelijke uitreiking predicaten

De vijfde editie van de Integrale Ketentest voor SBR Banken is op vrijdag 4 november 2016 afgesloten met de feestelijke uitreiking van 23 predicaten aan intermediairs:

Lees verder

Bernard Samson: “Integrale Ketentest geeft intermediair duwtje in de rug”

Bernard Samson: “Integrale Ketentest geeft intermediair duwtje in de rug”

Wat is voor intermediairs de toegevoegde waarde van de Integrale Ketentest met SBR Banken? Bernard Samson, accountmanager bij Pro Management Software, hoeft niet lang na te denken over die vraag. In zijn optiek draagt de Integrale Ketentest er in belangrijke mate aan bij om te ervaren hoe laagdrempelig SBR Banken in de praktijk is. Het is dan wel een stukje techniek, maar daarmee is het nog niet ingewikkeld, stelt Bernard. “Echt, iedereen kan hiermee werken in dit vak!”

Lees verder

5e Integrale Ketentest SBR Kredietrapportage

5e Integrale Ketentest SBR Kredietrapportage

Het FRC organiseert in de periode Juni tot en met Oktober de 5e Integrale Ketentest ‘SBR Kredietrapportage’. Ter voorbereiding nodigen wij u uit voor een voorlichtingsbijeenkomst op 15 juni 2016 in De Bilt, samen met de 3 grootbanken. U kunt zich direct voor deelname aanmelden bij Pro Management Software.

Lees verder

Over ons

PM SBR-softwaremodulen zijn producten van Pro Management Software, een organisatie die zich primair richt op het ontwikkelen van software voor meer efficiënte bedrijfsprocessen.

Ons adres

  • Pro Management Software B.V.
  • Lijstersingel 15
  • 2902 JD Capelle aan den IJssel

Direct contact

  • +31 (0) 10 451 76 76
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • @PM_Software